Τραγικός θάνατος 12χρονης σε πισίνα ξενοδοχείου – Tη ρούφηξε αντλία

Οι τελευταίες έμελλε να είναι οι διακοπές ενός 12χρονου κοριτσιού από τη Ρωσία σε γνωστό θέρετρο της Τουρκίας.

Η Alisa Adamova, από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει με την οικογένειά της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το 12χρονο κοριτσάκι «κόλλησε» σε αντλία της πισίνας, κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η άτυχη κοπέλα έμεινε κάτω από το νερό για 15 λεπτά, ενώ οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι παρευρισκόμενοι στον χώρο της πισίνας – μαζί και ο πατέρας της  – για να την βγάλουν έξω, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετές για να της σώσουν τη ζωή.

Η Alisa και ο μπαμπάς της

15 λεπτά μετά το ατύχημα, το κοριτσάκι ελευθερώθηκε με ένα κομμάτι από την αντλία ακόμα κολλημένη στο χέρι της. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ της παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες. Οι νοσηλευτές κατάφεραν να την επαναφέρουν, αλλά 11 ημέρες μετά η Alisa έφυγε από τη ζωή.

Δεν ήξεραν πώς να κλείσουν την αντλία

Η πισίνα που συνέβη το τραγικό συμβάν

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες, για τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, όσων ήταν παρόντες στο δυσάρεστο γεγονός και δήλωσαν ότι κανείς δεν ήξερε πώς κλείνει η αντλία της πισίνας. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους υπαλλήλους, οι οποίοι ενήργησαν αργοπορημένα, ενώ καταγγέλλουν πως στην πισίνα δεν υπήρχε ναυαγοσώστης.

Για αυτό και η Ρωσία ζητά την τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και καλύτερους ελέγχους στις πισίνες των ξενοδοχείων.

Δεινή κολυμβήτρια η μικρή

Η Alisa και η μαμά της

Η Αλίσα σύμφωνα με την οικογένειά της ήταν δεινή κολυμβήτρια, αλλά ο μηχανισμός της πισίνας «ρούφηξε» το χέρι της όταν έκανε βουτιά στον βυθό της πισίνας, ενώ η 8χρονη αδερφή της Alisa που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ, αποκάλυψε η μητέρα των κοριτσιών.