«Τρέχω για ένα όνειρο – εκπληρώνω μια ευχή»: Υπερμαραθώνιος για τα παιδιά με καρκίνο σε όλη την Κύπρο

Πάνω από 100 μαραθωνοδρόμοι από όλα τα δρομικά κινήματα της Κύπρου θα τρέξουν στον Υπερμαραθώνιο «Tρέχω για Eνα Όνειρο, Eκπληρώνω μια Eυχή», αυτή την Κυριακή.

Με το σύνθημα, «Τα παιδιά είναι τα φτερά μας, άρα αφού τα παιδιά είναι τα φτερά μας πρέπει να τους δώσουμε δικαίωμα ζωής», ο Μαραθώνιος έχει στόχο την ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή», με απώτερο σκοπό την δημιουργία ξεχωριστής χειρουργικής μονάδας για το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, για τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Ο υπερμαραθώνιος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», σε συνεργασία με το δρομικό κίνημα της Κύπρου και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Στην τεράστια αυτή προσπάθεια των 112 δρομέων από 14 Σωματεία, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και άτομα ΑΜΕΑ, δίνοντας έτσι το δικό τους στίγμα.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από Πάφο, Λάρνακα, Λευκωσία και Τρόοδος  και θα τερματίσουν στην παραλία μπροστά από το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική.

Η κα. Καλλισθένη Χριστοφή, η οποία έχει μια μορφή παραπληγίας και η οποία θα διανύσει την απόσταση των 117χλμ, πάνω σε αγωνιστικό αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο θα σπρώχνουν δρομείς, της ομάδας «Δικαίωμα Ζωής», σε συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) είπε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αν βάλουμε στο προσκήνιο την ψυχή μας, γιατί ό,τι κάνουμε σε τούτο τον κόσμο πρέπει πάντα να το κάνουμε με την ψυχή μας».

Ο μαραθωνοδρόμος και εμπνευστής της όλης προσπάθειας, κ. Σάββας Στυλιανού, δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε δικαίωμα ζωής», διότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και τις οικογένειές τους, είτε αυτό είναι εκπλήρωση ευχών είτε είναι οικονομική ενίσχυση.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ενισχύστε και εσείς την προσπάθεια των μαραθονοδρώμων και του συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια ευχή» κάνοντας τη δωρεά σας εδώ.