Τσικνοπέμπτη 2020: Πώς θα τη γιορτάσουμε φέτος στην Κύπρο

Εσείς αποφασίσατε πώς θα περάσετε φέτος την Τσικνοπέμπτη; Αν ακόμη αναρωτιέστε, δείτε το πρόγραμμα των Δήμων της Κύπρου και ετοιμαστείτε για τρελό κέφι, ατελείωτο φαγοπότι, τραγούδι και χορό.

Δήμος Πάφου

«Καρναβάλι σε ρυθμούς Κούβας» είναι το θέμα της πανηγυρικής εισόδου της Βασίλισσας και του Βασιλιά του Καρναβαλιού στην Πάφο. Εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, όπου με τη συνοδεία της Σχολής Χορού Dance With Me Χριστίνας Καμπανέλα, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Kennedy. Βασιλιάς ο Ιάκωβος Χατζηβασίλης και Βασίλισσα η Αριλένα Κωνσταντίνου.

Ακολούθως, γύρω στις 7.00μ.μ., θα αρχίσει η Μεγάλη Συναυλία του Tonis Sfinos και της δεκαμελούς ορχήστρας του. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα προσφέρεται ζιβανία.

Δήμος Παραλιμνίου

To Καρναβάλι Αμμοχώστου, το Καρναβάλι της καρδιάς μας, έρχεται φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο! Το Καρναβάλι που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε απ’ όλους εσάς είναι πλέον θεσμός και έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των κορυφαίων πολιτιστικών δρώμενων της χώρας μας. Με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το δικό του λογότυπο και πλέον τον δικό του Ύμνο που επιμελήθηκε το μουσικό ωδείο Music S Cool ήρθε για να μείνει.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Μητροπόλεως-Αγίου Γεωργίου στις 17.00 (και την άφιξη της Βασίλισσας της καρδιάς μας στις 19.30), όπου θα γλεντήσουμε και θα ξεφαντώσουμε »τσικνώνοντας» τιμώντας δεόντως το «κρέας» με το ψήσιμο της τόσο της παραδοσιακής σούβλας, όσο και άλλων κρεατικών. Οργανωμένα σύνολα της επαρχίας θα προσφέρουν πλούσια κρεατικά και όχι μόνο εδέσματα, άφθονο ποτό, με ζωντανή μουσική, ώστε να ετοιμαστούμε για την άφιξη της φετινής βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου »Queen of Guinness» Μαρία Καλημέρα!

Δήμος Λάρνακας

Στην πλατεία Ευρώπης θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη οι δημότες στη Λάρνακα. Ο δήμος σε πρόσκλησή του προσκαλεί το κοινό στις 12.00, στην Πλατεία Ευρώπης, στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, για να γιορτάσουμε την μέρα με αποκριάτικη διάθεση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα της ημέρας, κρασί και ζιβανία.

Δήμος Λεμεσού

Φυσικά την τιμητική της θα έχει η πόλη του Καρναβαλιού, η Λεμεσός. Εκεί όπου το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

11.00π.μ.: Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

12.30μ.μ.: Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

5.00μ.μ.: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου: Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.

5.30μ.μ.: H ομάδα κρουστών Batukinio ανεβάζει τους ρυθμούς του καρναβαλιού με την παρουσία τους. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latin Smile Salsa»

5.45μ.μ.: Δημοτικό Μέγαρο: Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2020». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

6.15μ.μ.: Δημοτικό Μέγαρο: Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες Λεμεσού  και τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

7.00μ.μ.: Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Τον Βασιλιά πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Άσιλα Τσικνοπέμπτη στην Αγλαντζιά

Με την Τσικνοπέμπτη, αρχίζουν και οι εκδηλώσεις της Αγλανζτιάς για το Καρναβάλι. Και φέτος ο Δήμος, θα στήσει ένα τρελό μεσημεριανό πάρτι με φαγητό, ποτό και μουσική.

Συγκεκριμένα ο δήμος και η κοινότητα Αγλαντζιάς καθώς και αρκετές εταιρείες αλλά και φοιτητές, στις 20 Φεβρουαρίου θα γιορτάσουν την έναρξη των εκδηλώσεων Καρναβαλιού Αγλαντζιάς 2020 με μιαν Άσιλα Τσικνοπέμπτη.  Παραδοσιακά προϊόντα, χορός, μουσική και φυσικά άφθονο ποτό και φαγητό για όλους!
• Πίττα μιξ με σουβλάκια, λουκάνικο, χαλούμι, παστουρμά, €8
• Πίττα με σουβλάκια ή χαλούμι ή λουκάνικα, €6
*Συμπεριλαμβάνονται σαλατικά
ΠΟΤΑ: μπύρα, ζιβανία, αναψυκτικά και αλκοολούχα.
– Επιπλέον επιλογές φαγητού burgers, hot dogs και pizza
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ
Ώρα: Από τις 12:00 το μεσημέρι
Τοποθεσία: Καρναβαλίστικη Τέντα (χώρος στάθμευσης Λεωφ. Κερύνειας απέναντι από την Εκκλησία του Αποστ. Ανδρέα)
Βρείτε την τοποθεσία στον χάρτη (https://bit.ly/3aAq3Hy)
Για περισσότερες πληροφορίες και προ-κρατήσεις εταιρικών αλλά και μεγάλων οικογενειακών τραπεζιών στο 22460580, 97631655.

Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Την έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στην Πόλη Χρυσοχούς, σηματοδοτεί η Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, για την οποία ετοιμάζουν διασκέδαση στην πλατεία της Πόλης, δίπλα στο Mikis Tavern με τσικνίσματα, τραγούδι, χορούς. Το γλέντι ξεκινά στις 16.30.

Δήμος Λευκωσίας

Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας και ο Δήμος Λευκωσίας ετοιμάζουν γιορτή για την Τσικνοπέμπτη. Στην Παλιά Λευκωσία θα στηθεί ένα πάρτι με ζιβανία και ζωντανή μουσική στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου.