Βιασμός 19χρονης: Εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τους 12 Ισραηλινούς

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε και… μπέρδεψε παράλληλα το παγκύπριο .

Πιέσεις προς την Ισραηλινή αστυνομία ασκούν ακτιβιστές για διώξεις κατά των 12 νεαρών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ψευδώς για βιασμό 19χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, ομάδες ακτιβιστών ζητούν να διερευνηθεί ενδεχόμενη δίωξη που θα βασίζεται σε νόμους περί πορνείας, σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε σε διάφορες ιστοσελίδες

Όπως, δήλωσε στο «Κανάλι 12» στέλεχος της Ισραηλινής Αστυνομίας, το όλο θέμα προέκυψε από προτροπές μια ομάδας ακτιβιστών, ενώ συμπλήρωσε ότι η Νομική Υπηρεσία του Ισραήλ εξετάζει το όλο ζήτημα.

Σε χθεσινό θέμα η ιστοσελίδα Τimes of Ιsrael, αναφέρει ότι 20 ακτιβιστές υπέβαλαν καταγγελία την περασμένη εβδομάδα για λογαριασμό της 19χρονης Βρετανίδας, κάνοντας λόγο ότι οι 12 Ισραηλινοί παραβιάσαν τη νομοθεσία μέσω της δημοσίευσης του επίμαχου βίντεο.

Τέλος σύμφωνα με την Ισραηλινή Αστυνομία είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί ποιος διέρρευσε το εν λόγω βίντεο εκτός και αν υπάρξει συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Αναβολή της δίκης

Αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου η υπόθεση στην οποία η 19χρονη Βρετανίδα ύποπτη φέρεται να υπέβαλε ψευδή καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα στις 17 Ιουλίου 2019.

Επίσης θα σταλεί επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει εξουσιοδότηση για εκπροσώπηση της 19χρονης και από Βρετανό δικηγόρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε την 27η Αυγούστου 2019 ως νέα ημερομηνία κατά την οποία η 19χρονη θα απαντήσει στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.