Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Βιετνάμ: Μαθητές διασχίζουν ποτάμια μέσα σε πλαστικές σακούλες για να πάνε σχολείο

Βιετνάμ: Μαθητές διασχίζουν ποτάμια μέσα σε πλαστικές σακούλες για να πάνε σχολείο

Βιετνάμ: Μαθητές διασχίζουν ποτάμια μέσα σε πλαστικές σακούλες για να πάνε σχολείο

Στην Ελλάδα όταν πέφτει χιόνι τα σχολεία κλείνουν. Στην Κύπρο όταν έχει καύσωνα πολλοί είναι οι γονείς που το σκέφτονται για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Στην άλλη άκρη του κόσμου, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο απομακρυσμένο χωριό Huoi Ha, στο Βιετνάμ, τα παιδιά ξέρουν, ότι καμία σχολική μέρα δεν μπορεί να πάει χαμένη, γιατί η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από τις συνθήκες φτώχιας που ζουν.

Οι μαθητές εκεί, λοιπόν, θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο σχολείο, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει, να μπουν μέσα σε μία πλαστική σακούλα και να μεταφερθούν από τη μία όχθη ενός ποταμού στην άλλη.

Όταν το χωριό διανύει περίοδο βροχών, η γέφυρα πάνω από το ποτάμι πλημμυρίζει, ενώ οι βάρκες παρασύρονται από το ρεύμα. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να περάσουν τα παιδιά στην απέναντι όχθη είναι να μεταφερθούν μέσα σε σακούλες από άντρες γερούς που γνωρίζουν τον ποταμό καλά.

Αναλαμβάνουν, λοιπόν, να κάνουν αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη «δουλειά» καθημερινά για 50 μαθητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Von.Vn το οποίο προβάλλει το boredpanda.com, τα παιδιά είναι μεν φοβισμένα αλλά εξαιρετικά αποφασισμένα, καθώς περιμένουν εναγωνίως τη σειρά τους. Το πέρασμα είναι επικίνδυνο γιατί με ένα μικρό λάθος μπορεί να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά και να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του χωριού, πάντως, καλεί την κυβέρνηση να επενδύσει σύντομα χρήματα σε κρεμαστές γέφυρες, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με περισσότερη ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το να διασχίσουν το ποτάμι είναι μόνο από τις καθημερινές δοκιμασίες που καλούνται να αναλάβουν αυτοί οι αφοσιωμένοι μαθητές. Αμέσως μετά, χρειάζεται να περπατήσουν για τουλάχιστον 5 ώρες, συχνά σε γλιστερούς δρόμους μέσα από δάσος, για να φτάσουν στο σχολείο.

Τα καλά νέα είναι, ότι μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, η κυβέρνηση πράγματι κινητοποιήθηκε και κάλεσε το υπουργείο μεταφορών να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση:

Πηγή: boredpanda.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter