Αρχική InfoKids Υγεία Βοηθήστε το Παιδί σας να αποκτήσει σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Βοηθήστε το Παιδί σας να αποκτήσει σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Βοηθήστε το Παιδί σας να αποκτήσει σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Για πολλούς γονείς το να προσπαθούν να πείσουν το υπερκινητικό παιδί τους να πάει για ύπνο μοιάζει με εφιάλτη! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, ένα σταθερό ωράριο είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ύπνου. Μια καθημερινή ρουτίνα όσον αφορά το πρόγραμμα του ύπνου δεν βοηθά τα παιδιά μόνο να κοιμηθούν πιο γρήγορα, αλλά είναι περισσότερο πιθανό να καταφέρουν να κοιμηθούν κατά μέσο όρο μία ώρα παραπάνω, χωρίς να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παρά τα πλεονεκτήματα ενός σταθερού ωραρίου, μεταξύ των οποίων η καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών κατά τις ώρες εγρήγορσης, λιγότερο από το 50% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν υιοθετήσει για τα παιδιά τους ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Η έρευνα η οποία εξέτασε 10.085 μητέρες από 14 διαφορετικές χώρες, αποκάλυψε επίσης ότι οι μητέρες που εφαρμόζουν συγκεκριμένα προγράμματα ύπνου ανέφεραν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θετική επίδραση στον ύπνο βρεφών, νηπίων και παιδιών προσχολικής ηλικίας βρέθηκε να αυξάνεται με την υιοθέτηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Sleep, διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση ενός σωστού και σταθερού ωραρίου από μικρή κιόλας ηλικία μπορεί να είναι ευεργετική. Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η καθημερινή ρουτίνα του παιδιού πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνολο από ευχάριστες και ήρεμες δραστηριότητες που προηγούνται του ύπνου του. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, το βούρτσισμα των δοντιών και η ανάγνωση ενός παραμυθιού είναι όλες δραστηριότητες που προτείνονται από τους ειδικούς.

"Είναι κάτι σαν τις υπόλοιπες πρακτικές της υγείας: Να κάνουμε κάτι μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα είναι καλό, να το κάνουμε για τρεις ημέρες την εβδομάδα είναι καλύτερο και να το κάνουμε σε καθημερινή βάση είναι τέλειο", αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Jodi Mindell, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Saint Joseph's University και αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter