Αρχική InfoMommy Συμβουλές Βρες 5 λεπτά για να μάθεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις ελεύθερο χρόνο

Βρες 5 λεπτά για να μάθεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις ελεύθερο χρόνο

Βρες 5 λεπτά για να μάθεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις ελεύθερο χρόνο

Το στρες αποτελεί τον νούμερο ένα εχθρό της διάθεσης και της υγείας σου. Υποφέροντας εδώ και χρόνια από αυχενικό, καταλαβαίνω ότι κάθε φορά που αγχώνομαι παραπάνω από όσο πρέπει, οι μύες μου θα πληρώσουν το τίμημα του άγχους. Τα νεύρα και οι αϋπνίες έρχονται δεύτερα.

Παρόλο που είμαι υπέρμαχος της γυμναστικής και της καλής διατροφής – δύο σημαντικοί παράγοντες για να προστατεύσεις τον οργανισμό σου από το άγχος, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που σου χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ο ελεύθερος χρόνος. Χρόνος που θα τον κάνεις ό,τι θέλεις εσύ.

Ο ελεύθερος χρόνος επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα να ηρεμήσουν μετά από μία κουραστική ημέρα. Είναι μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που κάνουν ένα διάλειμμα από τα καθήκοντά τους, επιστρέφουν πιο παραγωγικοί και ευδιάθετοι. Ο ελεύθερος χρόνος δεν σημαίνει χρόνος για να στριμώξεις ό,τι δεν σχετίζεται με τη δουλειά, αλλά ποιοτικός χρόνος για να περάσεις καλά, ακόμη κι αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα.

Με τους ρυθμούς του σήμερα, ο ελεύθερος χρόνος έχει γίνει πολυτέλεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να προσπαθήσεις να ξεκλέψεις χρόνο αποκλειστικά για σένα – είτε πρόκειται για ένα δεκάλεπτο διάλειμμα από τη δουλειά είτε για ένα ολόκληρο Σάββατο απόγευμα. Ο ελεύθερος χρόνος προϋποθέτει σωστό προγραμματισμό, επανεξέταση των προτεραιοτήτων και φυσικά να μάθεις πότε πρέπει να λες «όχι», είτε πρόκειται για την οικογένεια και τους φίλους σου είτε για τους συναδέλφους και το αφεντικό σου. Μην ξεχνάς ότι ο εαυτός σου είναι πολύτιμος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter