«Χάρολντ και Μωντ»: Το έργο που έγινε σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο έρχεται στη Λεμεσό (22/3)

Η  ρομαντική κωμωδία  «Χάρολντ και Μωντ» του ανατρεπτικού συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς ταξιδεύει στη Λεμεσό για μία μόνο παράσταση, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Ριάλτο. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται και το ρόλο της Μωντ.

Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου  σε ένα  έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του ’70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε.

Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: «Ν’ αγαπάς…», αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ.

Υπόθεση του έργου

Πρόκειται για τη συγκινητική σχέση ενός απελπισμένου εφήβου με μία «σούπερ γιαγιά». Όταν ο Χάρολντ συναντά την «αναρχική» Μωντ σε μια κηδεία, γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Η Μωντ θα αποκαλύψει στον Χάρολντ τις προοπτικές και αποχρώσεις που μπορεί να αποκτήσει η καθημερινότητά του.

Η Μωντ, λειτουργώντας ως ψυχίατρος, εξομολογητής και μητρικό σύμβολο, καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και να του μεταβιβάσει την τεράστια αγάπη της για ζωή.

Το «Χάρολντ και Μωντ» είναι ένα έργο για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης αντί για γέφυρες επαφής.

Συντελεστές:

 Μετάφραση: Γιάννης Ιορδανίδης – Γιάννης Βούρος

 Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνικά/κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική: Χρίστος Σταυρινίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κασίνου

Σχεδιασμός φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Photo credit: Λέανδρος Tαλιώτης

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φώτιος Φωτίου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Φιάκα, Κώστας Καντζηλιέρης, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα, Έφη  Πεζιρκιανίδου.

Παραστάσεις – πότε & πού

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο

22 Μαρτίου, στις 20:30

rialto.com.cy/  

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745

Το έργο παίζεται ήδη στη Λευκωσία στο Σατιρικό Θέατρο. Κάθε  Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. από 12 Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Email: satirikotheatro@cytanet.com.cy

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Είσοδος:  €15/€10 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)