Αρχική InfoKids Νέα Χειροπέδες στους γονείς του 3 μηνών βρέφους που «έσβησε» στο Μακάρειο

Χειροπέδες στους γονείς του 3 μηνών βρέφους που «έσβησε» στο Μακάρειο

Χειροπέδες στους γονείς του 3 μηνών βρέφους που «έσβησε» στο Μακάρειο

Στην σύλληψη των γονιών του βρέφους που απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου, προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο για υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Το σκεπτικό της σύλληψης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενεργήθηκε στο βρέφος , ο θάνατος του προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Μετά την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη της μητέρας και του πατέρα του τρίμηνου βρέφους. Και οι δυο γονείς είναι ηλικίας 29 ετών και έχουν καταγωγή από τη Ρουμανία.

Υποψίες βίας κατά του βρέφους

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κατά πόσο το βρέφος κτυπήθηκε από τους γονείς του πριν την πτώση του στο πάτωμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γονιών, το βρέφος ενώ βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.  Εκείνη, ωστόσο, δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί.

Τότε, το τριών μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εισροφήσει εμέσματα και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τη μεταφορά του στο νεκροτομειο και ενώ είχαν περάσει 45 λεπτά, έγινε ένα ακόμα καρδιογράφημα, στο οποίο έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν πως οι παλμοί του μωρού είχαν επανέλθει –όπως και το χρώμα του!

Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και πήραν κατάθεση από την μητέρα του βρέφους για τον τρόπο με τον οποίο αυτό τραυματίστηκε και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Στις 22 Φεβρουαρίου το άτυχο βρέφος κατέληξε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter