«Χωρική Αντίστιξη»: Οι πρωτότυπες παραστάσεις χορού που θα ξεσηκώσουν την Πάφο (από 12/7)

Ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, σας προσκαλεί στις παραστάσεις χορού με τίτλο «Χωρική Αντίστιξη», που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και Πέμπτη, 12 και 13 Ιουλίου 2017. Οι «κινούμενες» παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 20:30 από την Πλατεία Κένεντυ στην Πάφο και από εκεί θα κινηθούν σε διάφορους δρόμους και τοποθεσίες του κέντρου της πόλης.

Μια διαφορετική ιστορία είναι κρυμμένη πίσω από κάθε χώρο, ένα σπίτι, μια πλατεία, ένα δρόμο. Η πόλη της Πάφου και ο αστικός ιστός της έχουν ανανεωθεί, δημιουργώντας ένα υβριδικό χώρο, μια ουτοπική Πάφο, με κατακερματισμένες όμως αναμνήσεις που φαίνεται πως εξακολουθούν να την στοιχειώνουν. Συγκεκριμένες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης γίνονται η πηγή δημιουργίας για μια ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών από διάφορους κλάδους και διαφορετικές χώρες, οι οποίοι συνδυάζουν τις γνώσεις και την τέχνη τους σε μια σειρά σύγχρονων παραστάσεων χορού. Κάθε παράσταση έχει ως στόχο να προωθήσει τις ιδιοσυγκρασίες κάθε συγκεκριμένης τοποθεσίας, δημιουργώντας μια σκηνή που φιλοξενεί έργα εμπνευσμένα από τον ίδιο το χώρο και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στο Κτήμα της Πάφου, μέσα από μια «κινούμενη» παράσταση.

Έναρξη: Πλατεία Κένεντυ
Διαδρομή: Πλατεία Κένεντυ, Οδός Μακαρίου, Οδός Κώστα Γεωργίου, Οδός Αλφρέδου, Χάνι του Ιμπραήμ

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Έρικα Χαραλάμπους
Αρχιτέκτονας: Αιμίλιος Κουτσοφτίδης
Χορογράφοι: Έρικα Χαραλάμπους (Κύπρος), Lili M. Rampre (Σλοβενία), Katja Mustonen (Φιλανδία)
Καθηγητές Χορού: Γιώργος Πιλλάς (Κύπρος), Ann Sylvia Clark (ΗΠΑ/Νορβηγία)
Ηθοποιοί: Ευριπίδης Δίκαιος (Κύπρος), Mohammed Awwad (Παλαιστίνη)

Περφόρμερς:
MA CoDE: Eri Funahashi Geen (Ιαπωνία), Gilda Rebello da Costa (Βραζιλία), Ιουλία Κοκκοκίου (Ελλάδα), Jorge Bascuñan Rivera Neto (Βραζιλία), Mar Rodríguez Valverde (Ισπανία)
Χορευτές: Αγάθη Μενελάου (Κύπρος), Κατερίνα Τηλλυρίδου (Κύπρος), Κάτια Κωνσταντίνου Δανιήλ (Κύπρος), Katia Plisikova (Ρωσία/ Κύπρος), Kornel Hajagos (Ουγγαρία), Νάντια Γεωργιάδου (Κύπρος)
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου (Κύπρος)
Βίντεο: Χριστίνα Ζαχαρία (Νότια Αφρική/ Κύπρος), Γεωργία Χαραλάμπους (Νότια Αφρική/ Κύπρος)

Διεύθυνση Παραγωγής: Έρικα Χαραλάμπους
Συντονιστής Έργου: Μαρκέλλα Νεοκλέους
Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, 19:00
Coffee BeanHaus Roasters
Παρουσίαση MA CoDE (Master of Contemporary Dance Education, Frankfurt University of Music & Performing Arts) με τον καθηγητή Dr Ingo Diehl

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, 10:00-13:00
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Αίθουσα G1
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα Spatial Counterpoint(s)