Αρχική Συνταγές Χριστουγεννιάτικα Cake pops

Χριστουγεννιάτικα Cake pops

Χριστουγεννιάτικα Cake pops

Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα παιδιά και φτιάξτε τα αγαπημένα τους Cake pops με μια πιο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μια έξυπνη ιδέα για το επιδόρπιο του εορταστικού τραπεζιού!

Χριστουγεννιάτικα cake pops με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

15 μπισκότα
250 γρ. κέικ ή τσουρέκι
180 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. μέλι
ζάχαρη άχνη προαιρετικά
διάφορες σοκολάτες
ξηροί καρποί τριμμένοι


Εκτέλεση:

Στο μίξερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κέικ σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το μέλι. Ζυμώνουμε καλά και, στη συνέχεια, σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια. Βουτάμε το κάθε ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα και μετά βάζουμε από πάνω ένα μπαλάκι από το μείγμα του κέικ και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες. Στη συνέχεια, λιώνουμε σοκολάτες της αρεσκείας μας και βουτάμε μέσα τα μπαλάκια. Αμέσως μετά, τα διακοσμούμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς!

Χριστουγεννιάτικα Cake Pops

Υλικά
500 γρ. κέικ
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα (λευκή ή μαύρη)
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. τσαγιού λικέρ βύσσινο
1/2 φλιτζ. καρύδια ή φουντούκια (χοντροκοπανισμένα)

Για την επικάλυψη
κουβερτούρα λευκή ή μαύρη, σκόνη κακάο, τρούφα πολύχρωμη ή μαύρη, ζάχαρη χρωματιστή κ.ο.κ.

Εκτέλεση:

Τρίβουμε με τα χέρια μας το κέικ σαν ψίχουλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το κέικ. Προσθέτουμε το Flora λιωμένο, το ποτό και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά και να πετύχουμε ένα εύπλαστο μίγμα.
Φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά να σφίξει το μίγμα. Μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε ξανά σε λαδόκολα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Για μεγαλύτερη ευκολία δεν τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα αλλά τα κυλάμε σε τρούφα μαύρη ή χρωματιστή, σε κακάο, σε χρωματιστή ζάχαρη κ.ο.κ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.