Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Υγιέστερα μωρά από τις μακροχρόνιες σχέσεις

Υγιέστερα μωρά από τις μακροχρόνιες σχέσεις

Υγιέστερα μωρά από τις μακροχρόνιες σχέσεις

Αν θέλετε τα νεογέννητα μωράκια σας να μην έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, να είναι σε σωστό βάρος και εσείς να γεννήσετε… με έναν πόνο, φροντίστε τα τέκνα αυτά να είναι «προϊόν» μακροχρόνιας σχέσης και όχι εφήμερης.
Αυτά μας ενημερώνουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Auckland στη Νέα Ζηλανδία, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν ανάμεσα σε 2.507 επίτοκες που κρατούσαν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους μωρό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που είχαν μια ομαλή σχέση, διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους και έμειναν έγκυες μετά από αυτή την πρώτη περίοδο, είχαν καλή εγκυμοσύνη, χωρίς προβλήματα εμφάνισης υψηλής πίεσης, διαβήτη και προεκλαμψίας. Από την άλλη, τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν σε απόλυτα φυσιολογικό βάρος και με καλή υγεία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λόγος για τον οποίο ο τοκετός είναι συνήθως καλύτερος στην περίπτωση της μακρόχρονης σχέσης βρίσκεται στο ότι οι μητέρες εκτίθενται περισσότερο στα «πατρικά αντιγόνα», τα οποία είναι ωφέλιμα, καθώς τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Και βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον παράγοντα ψυχολογία, αφού οι γυναίκες που γίνονται μητέρες έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο στη σχέση τους, έχουν συνήθως κάποια πλεονεκτήματα του τύπου νιώθουν ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητα.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που είχαν λιποβαρή μωρά, συνήθιζαν να έχουν και μικρές σχέσεις στη ζωή τους. Τα παραπάνω συμπεράσματα ενσωματώθηκαν στα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας αναφορικά με τον τρόπο ζωής, την ηλικία, το βάρος κ.ά. των πρωτότοκων μητέρων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.