Υγρό κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα μπανάνα!

Ο Στέλιος Παρλιάρος ξέρει όσο κανείς την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ! Αυτή τη φορά μας ετοιμάζει για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για το πρωινό τους γεύμα, ένα υγρό κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα μπανάνα.

Υλικά

Για τη μαρμελάδα μπανάνα

1 κιλό μπανάνες
100 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
80 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι
100 γρ. ρούμι (κατά προτίμηση μαύρο) ή κονιάκ

Για το κέικ

250 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 65% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ζυγίζουμε να είναι ακριβώς 1 κιλό. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Οταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.

Κέικ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (για 1 λεπτό στα 600 W ανακατεύοντας ενδιαμέσως για να μην καεί η σοκολάτα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι. Αν βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη άψητης ζύμης, είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρήσει την υγρασία του. Οταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Στην επιφάνεια αυτού του κέικ δημιουργείται μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μπανάνα.