Υπ. Παιδείας: Γονείς, με αυτή την εφαρμογή θα υπολογίσετε την ηλικία πρώτης εγγραφής του παιδιού στο σχολείο

Μετά την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που λήφθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2018, για επέκταση του ορίου ηλικίας πρώτης εγγραφής στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από τον ιστότοπό του, δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού της ηλικίας πρώτης εγγραφής στο σχολείο.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι καταχωρώντας την ημερομηνία γέννησης του παιδιού τους, θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολική χρονιά κατά την οποία το παιδί τους θα φοιτήσει στηνυποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, ανάλογα. Στον ιστότοπο παρέχεται, επίσης, και άλλη σχετική με το θέμα πληροφόρηση, με τη μορφή Ερωτήσεων-Απαντήσεων.

Υπολογίστε την ηλικία πρώτης εγγραφής του παιδιού στο σχολείο

Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή για να υπολογίσετε την ηλικία πρώτης εγγραφής του παιδιού στο σχολείο πατήστε εδώ

Τι ισχύει για την ηλικία πρώτης εγγραφής στο σχολείο

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε (Αρ. Απόφ. 84.078) τη διατήρηση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο στην ηλικία των 4 χρονών και 8 μηνών, ως έχει σήμερα. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας πρώτης εγγραφής των παιδιών (α) στην προδημοτική τάξη, από 4 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 5 χρονών και (β) στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, από 5 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 6 χρονών. Επομένως, όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις συγκεκριμένες ηλικίες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου της σχολικής χρονιάς που θα φοιτήσουν στο σχολείο.