Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά – To χρονοδιάγραμμα των εργασιών

Οι διαδικασίες, έτσι ώστε αρχές του Σεπτέμβρη τα σχολεία να είναι έτοιμα και τα παιδιά να πάνε σε αυτά με ασφάλεια, προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός Παιδείας είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, όσον αφορά τον προγραμματισμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Παρόντες στην συνάντηση και αντιπροσωπείες των οργανωμένων γονιών Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός είπε ότι προσκάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών για να τον ενημερώσουν πού βρίσκονται οι διαδικασίες, «έτσι ώστε αρχές του Σεπτέμβρη τα σχολεία μας να είναι έτοιμα και τα παιδιά να πάνε σε αυτά με ασφάλεια».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι διαδικασίες προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ενημερώθηκα ότι σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν πάει, έχουν αποσταλεί σχεδόν και όλα τα εποπτικά και άλλα μέσα τα οποία χρειάζονται, γραφική ύλη, έχουν ξεκινήσει τα μπογιατίσματα, ολοκληρώνονται οι περιφράξεις , και έχουν ανασταλεί οι άδειες όλων και μετά τις 25 Αυγούστου θα είναι όλοι στην δουλειά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς», πρόσθεσε.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει μπει κάποιο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι τα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί από τώρα.

«Για παράδειγμα τα βιβλία, τα εποπτικά μέσα, όλα αυτά έχουν αποσταλεί και έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο οι σχολικές εφορείες. Οι περιφράξεις είμαστε σε πολύ υψηλό ποσοστό, όπως έχουμε πει. Έχουμε φτάσει περίπου μέχρι τώρα γύρω στο 95%», σημείωσε.

Τι δήλωσαν οι Σύνδεσμοι Γονέων

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία ζήτησαν να παρευρεθούν σήμερα σε αυτή την συνάντηση για να ενημερωθούν για τα θέματα που αφορούν τις σχολικές εφορείες.

«Έχουμε ενημερωθεί όσον αφορά τα κτιριολογικά και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τις σχολικές εφορείες ότι προχωρούν με ρυθμούς ικανοποιητικούς. Όσον αφορά τις περιφράξεις των σχολείων έχουμε ζητήσει και ενημερωθήκαμε για το πού βρίσκονται για τα έργα. Έχουμε αντιληφθεί κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και μέσα από συνεννόηση που θα γίνει με την Παγκύπρια Συντονιστική των Σχολικών Εφορειών και το Υπουργείο Παιδείας , ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία σύντομα και τα σχολεία να λειτουργήσουν πλέον σε ομαλούς ρυθμούς, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφής, σε δηλώσεις του είπε ότι έχουν ενημερωθεί σήμερα από τον Υπουργό και από την συντονιστική Επιτροπή των Σχολικών Εφορειών σχετικά με τα αποτέλεσμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια έναρξη χωρίς προβλήματα, αλλά και σε όλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθούν λύσεις και θα έχουμε μια καινούργια χρονιά για το καλύτερο για τα παιδιά μας», κατέληξε.