Υπέροχα νέα: Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ φεύγει για τη Βοστώνη

Για τη Βοστώνη ετοιμάζεται ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ. Αυτό ανακοίνωσαν εχθές τόσο ο πατέρας του 18 μηνών Παναγιώτη – Ραφαήλ όσο και ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας.

Τα ευχάριστα νέα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ οι ευχές όλων συνοδεύουν την οικογένεια στο δύσκολο αυτό ταξίδι που ετοιμάζεται να ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμα: «Παναγιώτη – Ραφαήλ σε περιμένουμε στη Βοστώνη»: Οι γονείς του μικρού Αντώνη συγκινούν

Η μητέρα του μικρού παιδιού ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν απλόχερα το υστέρημά τους για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό για να μεταβεί το παιδί στη Βοστώνη και έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με το ταξίδι και πώς θα γίνει η διαχείριση των χρημάτων, μέσα από σελίδα στο Facebook.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας του παιδιού, «Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής τιμή της θεραπείας αλλά για αυτό θα ενημερωθούμε σύντομα και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα βάλει το Υπουργείο.

Οι κουμπαράδες να ανοιχθούν και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί να κατατεθεί κανονονικά στους επίσημους λογαριασμους του MDA.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις, όσες έχουν δρομολογηθεί να γίνουν κανονικά και τα χρήματα θα κατατεθούν επίσης στους λογαριασμούς του MDA».

Οι δηλώσεις του πατέρα του Παναγιώτη Ραφαήλ

«Μόλις ενημερώθηκα από τον Υπουργό Υγείας ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για τη μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη. Όλα πήγαν καλά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Κατανοώ την απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας. Ευχαριστώ βέβαια και την MDA Ελλάς, που έχει σταθεί αρωγός δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα.».

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε στους δημοσιογράφους: «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επέλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση.

Σέβομαι επίσης ως Υπουργός Υγείας και ως γιατρός, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Είναι επιστήμονες και κάνουν τη δουλειά τους. Τους σέβομαι απολύτως, τους σεβόμαστε ως κυβέρνηση. Αλλά υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχαμε υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν.

Η ελληνική κοινωνία, πρώτα από όλους, βοήθησε και έβαλε πλάτη. Μετά παρεμβήκαμε σε ανθρώπινο επίπεδο, στα πάσης φύσεως διαδικαστικά στο εσωτερικό, στο εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διαβουλεύσεις που πρέπει να γίνουν και τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA Ελλάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς του παιδιού για την υπομονή που έδειξαν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτή τη χώρα. Επαναλαμβάνω όμως ότι όλα αυτά που κάναμε σε ανθρώπινο επίπεδο, στηρίζονται στην προσπάθεια που έχει κάνει ο Γιώργος και στην ευθύνη που αναλαμβάνει.»