Αρχική Συνταγές Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα σοκολατένιο γλύκισμα

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα σοκολατένιο γλύκισμα

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα σοκολατένιο γλύκισμα

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα σοκολατένιο γλύκισμα, ταρτάκια πραλίνας φουντουκιού, που είναι ο καλύτερος γευστικός οιωνός για όλα όσα ευχόμαστε να μας φέρει το 2017!

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
1 αυγό

Για την καραμέλα

200 γρ. φουντούκια και έξτρα για γαρνίρισμα
50 γρ. μέλι
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. βούτυρο
170 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη για τα ταρτάκια. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη. Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη. Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος γύρω στα 3 χιλ. Κόβουμε με κουπ πάτ 8 δίσκους ζύμης και με αυτούς στρώνουμε τις μικρές ταρτιέρες μας. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε πολλές τρύπες στη ζύμη, στον πάτο από τις ταρτιέρες μας και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν μετά πάνω σε σχάρα.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε την καραμέλα. Χοντροκόβουμε τα 200 γρ. φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μέλι με την ζάχαρη. Βάζουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά το αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ωραίο χρώμα καραμελένιο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ξεκινάμε να προσθέτουμε την κρέμα σιγά-σιγά. Το μείγμα θα βράζει πάρα πολύ οπότε είναι καλό να φοράμε γάντια την ώρα που το κάνουμε αυτό.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στα ταρτάκια και γαρνίρουμε με έξτρα φουντούκια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.