Αρχική InfoKids Νέα Υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία και ταξί

Υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία και ταξί

Υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία και ταξί

Μια νέα νομοθεσία που στοχεύει στη μείωση παιδικών ατυχημάτων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως είπε χθες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Αντρέας Φακοντής. Σύμφωνα με αυτήν, υποχρεωτική είναι πλέον η εγκατάσταση παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία και ταξί, που δεν εκτελούν τακτικές διαδρομές.

Ο κ. Φακοντής εξήγησε, ότι αρχική πρόθεση των βουλευτών ήταν να έχουν όλοι την υποχρέωση εγκατάστασης παιδικών καθισμάτων, ωστόσο, καθώς στο σύστημα μεταφορών της Κύπρου υπάρχουν ακόμα παλαιού τύπου οχήματα χωρίς καν ζώνες ασφαλείας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

"Στα ταξί τα παιδιά θα πρέπει να είναι στο πίσω κάθισμα να φέρουν ζώνες ασφαλείας και στην παρουσία του γονιού", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φακοντής και εξήγησε, ότι η νομοθεσία καλύπτει λεωφορεία και ταξί επι μισθώσει, αυτά δηλαδή που ενοικιάζονται για κάποια σχολική εκδρομή ή μεταφορά σε φροντιστηριακά μαθήματα. Τόνισε δε,  ότι η νομοθεσία περιλαμβάνει αύξηση ποινών στους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν παιδιά χωρίς παιδικό κάθισμα. Οι ποινές αυτές φτάνουν τα χίλια επτακόσια ευρώ ή έξι μήνες φυλάκιση.

Το νέο μέτρο θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ θα δοθούν δύο μήνες για τη μεταβατική περίοδο, προς ενημέρωση των οδηγών από Τμήμα Οδικών Μεταφορών για τις αλλαγές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter