Αρχική InfoMommy Νέα Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις υπογόνιμων ζευγαριών

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις υπογόνιμων ζευγαριών

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις υπογόνιμων ζευγαριών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα 2/12/2016 σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου σχεδίου επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Αύξηση της επιχορήγησης σε ζευγάρια δικαιούχων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ύψος των δυόμιση χιλιάδων ευρώ, από 1.281 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Για δε άτεκνα ζευγάρια εγκρίθηκαν μέχρι και τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για ζευγάρια με ένα παιδί μέχρι δύο προσπάθειες για εξωσωματική.
  • Επίσης εγκρίθηκε η αύξηση σε ζευγάρια μη δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα χίλια ευρώ από τα 854 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Σημαντικό όμως είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαιούχων όπου αυξάνεται από 40 ετών που είναι σήμερα στα 50. Δηλαδή οι γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιχορήγηση μέχρι σήμερα έπρεπε να ήταν κάτω των 40 ετών, τώρα εκτείνεται αυτό μέχρι το 50ο έτος ηλικίας.
  • Περαιτέρω αυξάνεται η κάλυψη των δωρεάν γονοδοτροπίων από 28 που είναι σήμερα στις 35 ενέσεις και ρυθμίζεται και ο τρόπος της υποβολής των αιτήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.