Ζευγάρι Τούρκων στην Παναγία Τσαμπίκα για να ευχαριστήσει για το παιδί που τους χάρισε

Ο Μοχάμετ και η Σεβί, Τούρκοι που ζουν στην Αυστρία, σήμερα αισθάνονται ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι, αφού στο σπίτι τούς περιμένει πίσω η 2,5 ετών κορούλα τους. Αισθάνονται ευγνώμονες που οι διακοπές τους στη Ρόδο πριν από τρία χρόνια, στάθηκαν η αφορμή να έρθει σπίτι τους ένα πανέμορφο μωρό. Πώς έγινε αυτό; Το προσκύνημα στην Παναγιά Τσαμπίκα, και η προσευχή τους έκαναν το θαύμα!

Κι έτσι, τώρα που το παιδί έκλεισε τα δύο, αντί να πάνε στην Ισπανία που σκέφτονταν για διακοπές, ήρθαν και πάλι στη Ρόδο, ευγνώμονες για τη Χάρη της Παναγίας και ευτυχισμένοι για όσα έχουν.

Βραδάκι και βρίσκονται πάλι στο μαγαζί του Όσκαρ, σημείο αναφοράς γι’ αυτούς, πιο εκδηλωτικός ο Μοχάμετ, πιο ντροπαλή η Σεβί, αλλά με τα χαμόγελα που δίνει η πληρότητα και χωρίς δεύτερες ή πολύπλοκες σκέψεις. Γιατί όμως το ζευγάρι βρέθηκε ξανά στο μαγαζί του Όσκαρ; Διότι τότε, πριαν πό 3 χρόνια, ήταν εκείνος που τους έδωσε την πιο σωστή συμβουλή, αυτή που άλλαξε όλη τη ζωή τους. Τους είπε ότι θα τους πήγαινε σε μια εκκλησία. Ήταν η Παναγιά Τσαμπίκα. Τους είπε ακόμη ότι αν πιστέψουν, θα τους βοηθήσει να κάνουν παιδί!

Ζουν στην Αυστρία και είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα

«Είμαστε Τούρκοι, αλλά εγώ γεννήθηκα στην Αυστρία από μετανάστες γονείς και η Σεβί ήρθε στην Αυστρία πριν από 13 χρόνια μαζί με την οικογένειά της» λέει ο Μοχάμεντ. Δεν είμαστε φανατικοί μουσουλμάνοι, πιστεύουμε σε ένα Θεό που αγαπά όλο τον κόσμο. Ο Όσκαρ μάς είπε για ένα θαύμα που έγινε σ’ εκείνον τον ίδιο.  Θεωρήθηκε κλινικά νεκρός μετά από καρδιακό επεισόδιο και επανήλθε στη ζωή. Σώθηκε από θαύμα. Μας είπε ότι κι αυτός από μουσουλμάνος που ήταν βαπτίστηκε χριστιανός και προσφέρθηκε να μας πάει στην Παναγία,  με τ’ αυτοκίνητό του.»

«Η Σεβί πίστεψε βαθιά. Συγκινήθηκε, ανατρίχιασε, έμεινε κοντά στην Παναγία μία ώρα. Ανάψαμε κερί, πήραμε το φιτιλάκι, το βαμβάκι… Είπαμε ότι αν γίνει το θαύμα, θα επιστρέψουμε να προσκυνήσουμε και να ευχαριστήσουμε την Παναγιά Τσαμπίκα. Όταν γυρίσαμε στην Αυστρία, γρήγορα ανακαλύψαμε την εγκυμοσύνη. Τρία χρόνια μετά ήρθαμε και πάλι  στη Ρόδο, μένουμε και πάλι στο Φαληράκι και πήγαμε στην Παναγιά Τσαμπίκα και προσκυνήσαμε. Ζητήσαμε να μας δώσει κι άλλο ένα μωράκι», καταλήγει συγκινημένος Ο Μοχάμεντ.

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή